Semena

Semena chilli papričky Carolina Reaper z aktuální sezóny budou v prodeji již během letošního října. Vzhledem k velkému zájmu o pěstování a tedy i semena Carolina Reaper, kterých bude pouze omezené množství, doporučujeme sledovat nabídku e-shopu se semeny chilli papriček seminka-chilli.cz, jehož nabídka je nestále aktualizována o semena netradičníchokrasných nebo nejpálivějších čili paprik. Zajistíte si tak kvalitní a čerstvá semena Carolina Reaper pro následující pěstební sezónu.

Klíčivost semen Carolina Reaper

Carolina Reaper patří do rodu Capsicum Chinense. Chilli papričky Chinense jsou nejnáročnější na podmínky pro úspěšné klíčení semen. Pro co nejvyšší klíčivost semen musíte vytrvat až šest týdnů, což může u začínajících nebo neinformovaných pěstitelů vést k mylnému závěru, že semena jsou nekvalitní a již nemají šanci vzejít, ale opak je pravdou. Takže v případě papriček Carolina Reaper se pro jistotu obrňte trpělivostí.

Zapomeňte na používání vatičky nebo hadříků jako média pro naklíčení semen. Z praxe můžeme doporučit použití rašelinových tablet Jiffy 7, které semínku dodají optimální množství vláhy a vyvíjející se rostlině poskytnou potřebné živiny a prostor pro silné zakořenění. Nemusíte přenášet klíčící semínka do nádoby se substrátem, kdy při tomto kroku často dochází k poškození kořínku.

Upozornění

Semena Carolina Reaper mají díky velmi vysokému obsahu kapsaicinu (analyticky prokázáno až 3 oo6 330 SHU) extrémně pálivý povrch!

Při jakémkoliv nakládání s nimi je proto doporučováno použití ochranných latexových rukavic. Kapsaicin se i ze suchých semen při manipulaci může uvolňovat ve formě mikroskopického prachu, který i ve velmi nízkých koncentracích způsobuje podráždění sliznic, které je srovnatelné s běžným pepřovým sprejem. Při zasažení očí může dojít k dočasnému oslepnutí.

Chcete si koupit semena Carolina Reaper? Klikněte na prodej semen a budete přesměrování do e-shopu Seminka-chilli.cz, který semínka chilli papričky Carolina Reaper nabízí. Prodejce semen je zároveň i pěstitelem chilli papriček.

copyright © 2024 Carolina Reaper - Všechna práva vyhrazena | Ochrana osobních údajů